2018-2019 AKADEMİK YILI DGS KAYIT KILAVUZU HAKKINDA

2018-2019 AKADEMİK YILI DGS KAYIT KILAVUZU

Dikey geçiş ile Üniversitemize yerleşen öğrenciler, 24-27 Eylül 2018 tarihleri arasında yerleştiği akademik birime başvurarak şahsen kayıt (üniversiteye gelerek kayıt) yapacaktır.Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1. a)DGS sınav sonuç belgesinin internet çıktısı,
  2. b)Adayın mezun olduğu yükseköğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi,

ç) Adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde “ 4 adet 4,5 cm x 6 cm” boyutunda fotoğraf,

1. d)İkinci öğretim öğrencilerinin öğrenim ücretininödendiğine dair banka dekontu. Birinci öğretim öğrencileri herhangi bir ücret yatırmayacaktır. (Ancak ikinci üniversitesini/bölümünü Üniversitemizde sürdürecek olan birinci öğretim öğrencileri katkı payını üniversitemize yatıracaklardır.) Öğrenciler,24-27 Eylül 2018 tarihleri arasında, katkı payı/öğrenim ücretlerini;

-Halk Bankası internet hesabına veya Halk Bankası Şubelerine ya da Halk Bankası bankamatiklerine bizzat giderek öğrenci numaralarını, adını ve soyadını vererek yatıracaklar.

Ya da

-           Öğrencilerimiz, katkı payı/öğrenim ücretlerini Ziraat Bankası internet hesabına ya da Ziraat Bankası bankamatiklerine bizzat giderek öğrenci numaralarını, adını ve soyadını vererek yatıracaklar.

Önemli Not: Öğrenci numaralarını öğrenebilmeniz için aşağıda yer alan ön kayıt formunu doldurmanız ve ön kayıtta yer alan öğrenci numarasını banka görevlisine bildirmeniz gerekmektedir.

1. e)Ön – Kayıt Formu(24-27 Eylül 2018 tarihleri arasında Bartın Üniversitesi ön kayıt ekranına girerek Ön-Kayıt formu dolduracaklardır.) Üniversiteye gelirken Ön-Kayıt formunun çıktısını getirmeyi unutmayınız Ön kayıt formunu doldurmak için tıklayınız.

KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR:

1. a)Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
  2. b)Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez. Ancak aslının getirilmesi suretiyleÜniversite tarafından onaylı örneği kabul edilir.
  3. c)Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
  4. d)Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
  5. e)Üniversite, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.
  6. f) Muafiyet Sınavı, Derslerin Başlangıç tarihi, Sınav Tarihleri vb. bilgiler içinAkademik Takvimi tıklayınız.

g ) Kayda gelirken transkriptinizi, öğretim gördüğünüz ders planınızı ve ders içeriklerinizi getirmeniz halinde Muafiyet talebinde bulunabilirsiniz. DGS ile kayıt yaptıracak öğrencilerimiz 3.sınıfa kayıt yaptıracaklardır.