Üniversitemiz “Gönüllü Elçileri” ile TRT Haber’e konuk oldu

TRT Haber’de yayınlanan “Gönüllü Elçiler” programında, dünyanın dört bir yanından gelerek Üniversitemizde eğitimlerine devam eden uluslararası öğrencilerin hayat hikâyeleri yansıtıldı.

Farklı üniversitelere konuk olarak uluslararası öğrencilerin aldıkları eğitim-öğretimi, şehirle olan etkileşimlerini ve sosyal yaşamlarına dair hikâyelerin yansıtıldığı TRT Haber “Gönüllü Elçiler Programı”nın konuğu Üniversitemiz oldu. Gönüllü Elçiler programında, 3 farklı kıta, 19 farklı ülkeden gelerek Üniversitemizin farklı bölümlerinde okuyan uluslararası öğrencilerin hayat hikâyeleri yansıtıldı.

TRT Haber’de 3 Mart 2019 Cumartesi günü saat 14.35’te yayımlanan programda, Uluslararası öğrencilerle röportajların yanı sıra eğitim, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde yer almaları, sosyal yaşantıları ile kültürel etkinliklere katılımlarına yer verildi.
Ağdacı ve Kutlubey Kampüslerinde yapılan çekimlerle birlikte Bartın şehir merkezinde de görüntülerin yer verildiği programda, uluslararası öğrencilerin uyum süreci ve gündelik yaşamının yanı sıra kentle olan ilişkileri aktarıldı.

Program kapsamında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile yapılan özel röportaja da yer verildi. Rektör Uzun röportajında uluslararası öğrencileri ‘yabancı’ olarak görmediklerini vurgulayarak “Onlar tüm öğrencilerimiz gibi Bartın’da ‘ev sahibi’ ve geleceğe olan yürüyüşümüzde bizim yol arkadaşlarımızdır. Tüm öğrencilerimizi yarına iyi bir şekilde hazırlamak için gayret gösteriyor, nitelikli bireyler olmaları yönünde durmadan çalışıyoruz.” dedi.