image/svg+xml
image/svg+xml

Fakültemiz Öğretim Üyesinin Projesi TÜBİTAK ARDEB Covid-19 kapsamında kabul edildi

Fakültemiz YBS Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alper AYTEKİN'in projesi, TÜBİTAK tarafından düzenlenen ARDEB 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye uygun görüldü.

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını kapsamında TÜBİTAK tarafından salgınının mevcut ve öngörülen sorun ve etkilerinin sosyal ve beşeri bilimler perspektifinden incelenmesi, araştırılması ve çözüm önerilerinin geliştirilmesine yönelik olarak açılan proje çağrısının bilimsel değerlendirme süreci tamamlandı. ARDEB 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı çerçevesinde açılan “Covid-19 ve Toplum: Salgının Sosyal, Beşeri ve Ekonomik Etkileri, Sorunlar ve Çözümler” başlıklı çağrı kapsamında Bartın Üniversitesi’nin 2 projesi desteklenmeye hak kazandı.

ARDEB Covid-19 Özel Proje Çağrısı değerlendirme sonuçlarına göre Fakültemiz Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alper Aytekin’in “Covid-19 Pandemi Nedeniyle Yerel Yönetimlerde Dijital Dönüşümden Kaynaklanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri: Bartın İli Örneği” adlı projesi kabul edildi.

“Dijital dönüşüm sürecinde çözüm önerileri sunulacak”

Proje hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Aytekin “Dijital dönüşüm süreci, bir organizasyonu teknolojik, örgütsel, kültürel ve sosyal olarak etkilemektedir. Dolayısıyla, bu sürecin dikkatli bir şekilde yönetilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda projenin hedefleri arasında Covid-19 ile dijital dönüşüm arasındaki ilişkinin incelenmesi, Covid-19 ile hızlanan dijital dönüşümde ortaya çıkan siber güvenlik faktörünün incelenmesi, Covid-19 ile birlikte gelen sosyal mesafenin etkilerinden olan uzaktan çalışma ve mekân bağımlılığının incelenmesi, Covid-19 ile geleneksel iş süreçlerinin dijital ortama aktarılmasıyla birlikte dijital yaşama uyum sorunlarının incelenmesi, Covid-19 ile kamu hizmetlerinde ortaya çıkan risklerin ve fırsatların ortaya çıkarılarak incelenmesi gibi önemli konular bulunmaktadır. Çalışmalarımız sonunda belirlenen sorunlar için çözüm önerilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

“Üniversitemizin salgın sürecine dair çalışmaları aralıksız devam ediyor”    

Rektör Uzun, Üniversitemizde salgınla mücadele kapsamında yapılan çalışmalara da değinerek “Üniversitemizde Koronavirüs pandemisinin önlenmesine yönelik önemli bir mücadele vermektedir. Sadece bir alanda değil. Eğitim-öğretim, bilimsel çalışmalar, sosyal sorumluluk alanlarında üzerimize düşeni en iyi şekilde yapma gayretindeyiz. İçerisinde akademik ve idari insan kaynağı, öğrencilerimiz ve mezunlarımızın da olduğu Bartın Üniversitesi ailesinin tüm bileşenleri bu mücadelenin bir parçası olarak, sürece dâhil olmaktadır. Bilimsel anlamda gerçekleştirdiğimiz çalışmaların ilkinde paydaş üniversitelerimizin de iş birliğinde Kovid-19 tanı kitinde kullanılan enzimlerin yerli olarak üretilmesi sağlanmıştı. Diğer bir projemizde ise öğretim elemanlarımız Kovid-19 için üretilecek ilaçların klinik deneylerinde kullanılacak enzimi yerli olarak üretmeye başladılar. Üniversitemizde 3 boyutlu yazıcıyla üretilen ‘çoklayıcı’ ile bir adet solunum cihazı aynı anda iki hastanın tedavisinde kullanılması sağlandı ve Zonguldak’taki hastanelerimize teslim edildi.  TÜBİTAK tarafından düzenlenen ARDEB 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında kabul edilen projelerimizle de salgının mevcut etkilerinin sosyal ve beşeri bilimler perspektifinden araştırılması ve çözüm önerilerinin sunulması sağlanacaktır. Bu doğrultuda projesi kabul edilen değerli hocamız Doç. Dr. Alper Aytekin’i ve emeği geçen tüm bileşenlerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.       
  • BARÜ Asya'nın En İyileri Arasında

  • Fakültemiz Bölümlerinden İşletme Bölümü Akredite Olmuştur

  • BARÜ, kalite süreçlerini “Kurumsal Akreditasyon” ile taçlandırdı

  • ICAFR 2024 Üniversitemizde Düzenlenecektir

  • Fakültemiz 2023-2024 Yılı Akademik Kurul Toplantısı yapıldı.

  • Fakültemiz Öğrencilerine Ulusal Staj Programı Hakkında Bilgilendirme Yapıldı

  • Fakültemiz Dekanlığında Görev Değişimi

  • Fakültemiz İşletme Bölümü için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • Fakültemiz Öğretim Üyelerine Akademik Performans Ödülleri verildi.

  • Fakültemiz Öğrencilerine Oryantasyon Eğitimleri Gerçekleştirildi