2021 YKS Ek Yerleştirme İle Üniversitemize Yerleşen Öğrenciler için Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı-I,II Derslerinin Muafiyet Sınav Duyurusu

Sınav Hakkında

ÖNEMLİ NOT

• Bu sınava sadece Bartın İİBF öğrencileri girebilir, diğer birim öğrencileri kendi birimlerinden yapılacak duyuruları takip etmelidir.
  • Bu sınava ÖSYS Ek yerleştirme ile yerleşenler katılabilir.
  • Bir önceki muafiyet sınavına girenler bu sınava giremez
  • Sınava not yükseltme amacıyla girilemez.
  • Başka bir Ofiice hesabı ile sınava katılan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı ve Temel Bilgisayar Bilimleri Dersleri muafiyet sınavları  06 Kasım 2021 Cumartesi tarihinde office365 sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir.
Sınava girecek öğrencilerimizin office hesaplarını edinmeleri gerekmektedir.

Sınav her bir ders için, çoktan seçmeli(test) 25 sorudan oluşmakta ve toplam 50 soru bulunmaktadır. Her bir dersin sınavı ayrı yapılacaktır. Sınav süresi her bir ders için 40 dakikadır.

Sınav Erişim Linkleri

• Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı dersi için saat 11:00-11:40 aralığında yapılacaktır. Sınava ulaşmak için tıklayınız.

• Temel Bilgisayar Bilimleri dersi için saat 12:30-13:10 aralığında yapılacaktır.  Sınava ulaşmak için tıklayınız.

Not: Bağlantı Linkleri Sınav anında aktif hale gelecektir. Ve sınav süresi içerisinde öğrenci sınavı tamamlayıp cevaplarını göndermelidir. Aksi takdirde sınavı geçersiz sayılacaktır.

Sınav Konuları

• Bilgisayara Giriş ve Temel Kavramlar
  • Bilgisayar Donanımı
  • Bilgisayar Yazılımı
  • İşletim Sistemleri
  • Windows İşletim Sistemleri
  • Linux İşletim Sistemleri
  • Bilgisayar Ağları ve İnternet Kullanımı
  • Sosyal Medya
  • Çoklu Ortam(Multimedia)
  • Bilişim Hukuku ve Etiği
  • Günümüz Stratejik Bilgi Teknolojileri
  • MS Word: Biçimlendirme (Metin, Paragraf,Belge)
  • MS Word: Nesneler (Tablo, Resim, Görüntü, Grafik)
  • MS Word: Başvurular ve Adres Mektup Birleştirme
  • MS Word: Kaydetme ve Yazdırma
  • MS Excel: Temel kavramlar,Temel veri işlemleri
  • MS Excel: Biçimlendirme,Formüller
  • MS Excel: Fonksiyonlar,Grafikler
  • MS Powerpoint:Temel Kavramlar
  • MS Powerpoint: Slaytlarla ve Temalarla Çalışmak
  • MS Powerpoint: Animasyonlar, Slayt Gösterisi Ayarları
  • Etkili Sunum Hazırlama Teknikleri

Office Hesabı Hakkında

Öğrencilerimiz sınavlara Bilgi İşlem Daire Başkanlığının (BİM) kendilerine tanımladığı Office 365 e-posta adresleri üzerinden girebilirler. Bu konu hakkındaki  ayrıntılı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

Öğrencilerimizin e-postaları ogrencino@ogrenci.bartin.edu.tr şeklindedir.  Geçici şifreleri ise TC kimlik numaraları sonuna Bu* karakterlerini ekleyerek oluşturulmuştur.
Örnek:
Kullanıcı Adı : ogrencino@ogrenci.bartin.edu.tr (19000000000@ogrenci.bartin.edu.tr)
Geçici Şifre   : T.C. Kimlik No Bu* (Örnek şifre:11111111111Bu*)