Üniversitelerarası İletişim Fikirleri Yarışması

Meslek Birliğimiz, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle, 2009 yılından bu yana "Aklıma Bir Fikir Geldi" adı altında, bu yıl 10.’sunu düzenleyeceğimiz Korsanla Mücadele Amaçlı Üniversiteliler Arası İletişim Fikirleri Yarışması gerçekleştirilmektedir. Yarışmamız tüm öğrencilerinizin katılımına açıktır.

Kamuoyunun fikir eserlerinin korunması ve korsanla mücadele konusunda uyarılmasını ve sektörel bilincin geliştirilmesini hedefleyen; radyo, televizyon, gazete ve dergi mecralarında yayınlanacak nitelikte bir iletişim fikri ve kampanyasının oluşturulmasını amaçlayan yarışma üniversitelerin tüm bölümlerinden öğrencilerin katılımına açıktır. Eğitim ve öğretim dünyasından kişi ve kuruluşları; fikir ve sanat eserleri konusunda çalışmalar yürüten, konunun tarafı olan kamu ve özel sektör kurumları ile sivil toplum kuruluşlarını; kitle iletişim araçları ile fikir ve sanat eserlerinin üretimini ve dağıtımını gerçekleştiren tüm kişi ve kuruluşları harekete geçirerek “telif bilinci” konusunda toplumsal algının arttırılması konusunda çok önemli bir misyon üstlenmektedir.

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek yarışma çerçevesinde her yıl üniversitelerimizde, ilgili tüm fakültelerin katılımıyla ‘Fikri Mülkiyet-(Telif)-Hakları’ ve ‘Radyo ve Televizyon Yayıncılığının Geleceği’ konularını içeren konferanslar ve önceki yıllarda ödüle değer görülmüş eserlerin yer aldığı sergiler düzenlenmektedir.

Bu kapsamda Üniversiteniz öğrencilerinin ilgili yarışmaya yönlendirilmeleri konusunda değerli katkılarınızı bekler, saygılarımızı sunarız.

Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği