image/svg+xml
image/svg+xml

2017-2018 Dönemi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti.

Üniversitemizin 10’uncu mezuniyet töreninde 4 bin 307 öğrenci mezun olmanın sevincini yaşadı.
Üniversitemiz 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. Bartın Atatürk Şehir Stadyumu’nda gerçekleştirilen törene, Türkiye’nin 81 ilinden ve birçok ülkeden binlerce kişi katıldı.
Törenin açılışında konuşan Bartın Valisi Nusret Dirim, mezuniyet töreni vesilesiyle Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelenleri Bartın’da misafir etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, “Bartın Üniversitesi’nin mezuniyet töreni her sene bir öncekinden daha güzel oluyor. Şehir stadında Ülkemizin dört bir yanından insanlar Bartın’da buluşuyor. Öğrencilerimizin ailelerini bu vesileyle tebrik ediyorum. Mezun öğrencilerimize yeni hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi.
Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise mezuniyet töreniyle Bartın’ın renklendiğini kaydederek, Bartın Üniversitesi’nin Bartın’ın için çok önemli olduğunu ifade etti.
Tunç, “Bartın Üniversitesi öğrencisiyle ve akademik çalışmalarıyla isminden bahsettiren bir bilim yuvası oldu. Sadece bölgemiz için değil ülkemiz için de değer üreten bir üniversite. Bugün 81 ilden şehrimize gelen anne, babaları ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu. 
“Geleceğimiz adına gurur verici bir gün”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise mezuniyetin aynı zamanda yeni bir başlangıç olduğunu da belirterek, mezun olan öğrencileri ve ailelerini kutladı.
Rektör Uzun, “Bugün Bartın'da geleceğimiz adına gurur verici günlerden birini daha yaşıyoruz. Üniversitemizin 10'uncu yılını kutladığı 2017-2018 akademik yılında 4 Bin 307 öğrencimizi mezun ediyoruz. Öğrencimizin geleceğe adım attığı bugünde 81 ilden ve birçok ülkeden gelen misafirlerimizle birlikte olmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz.” diye konuştu.
“Bartın Üniversitesi mezunlarıyla büyüyor”

Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında en büyük görevin üniversitelere düştüğünü vurgulayan Rektör Uzun, Bartın Üniversitesinin bu doğrultuda durmadan çalıştığını söyledi.
Rektör Uzun, Bartın Üniversitesi’nin mezunlarıyla her zaman dayanışma içerisinde olacağını da kaydederek “Kurulduğu günden bugüne Üniversitemiz 15 Bin 689 mezun öğrenci sayısına ulaşmış oluyor. Bizim en büyük gücümüz mezunlarımız. Kendileriyle irtibatı koparmıyoruz. Bartın Üniversitesi personeli, öğrencileri ve mezunlarıyla büyük bir ailedir.” ifadelerini kullandı.

“Güçlü akademik kadromuz güçlü nesiller yetiştiriyor”
Üniversitemizin nitelikli bir akademik kadroyla eğitim-öğretim verildiğini aktarak Rektör Uzun, konuşmasına şu şeklide devam etti:
“Gerek ulusal gerekse uluslararası alanlarda akademisyenlerimiz çalışmalarıyla üniversitemizin adını hep üst sıralara taşımış ve taşımaya devam etmektedir. Bilimsel çalışmalarla başarılara doymayan Bartın Üniversitesi, akademik performansıyla 108 üniversite arasında 18'inci sıraya yükselmiştir. Üniversitemiz kendi yaşıtı üniversiteler arasında ise ilk beştedir. Üniversitemizin rekabet gücünü artıracak bölgemizin ve ülkemizin gelişimine katkı sunabilecek bir noktaya gelebilmesinin hep birlikte başarılabileceğinin farkındayız. Bu kapsamda üniversitemizin 5 yıllık stratejik planının hazırlanmasında tüm iç ve dış paydaşlarımızın görüşlerini aldık.”

Törende öğrencimiz Tolga Öztürk unutulmadı
Mezuniyetten bir gün önce geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencisi Tolga Öztürk’te tören boyunca anıldı. Sınıf arkadaşları kortej yürüyüşünde Öztürk’ün fotoğrafını taşıdı.
Rektör Uzun ise konuşmasında “Söylenecek belki çok söz var. Ancak hiç biri acımızı dindirmiyor. Öğrencimize Allah’tan rahmet diliyorum. Anne, baba ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Bartın Üniversitesi ailesinin başı sağ olsun.” dedi.

Dereceye girenler ödüllendirildi
Yapılan konuşmaların ardından Lisans birincisi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Abdullah Genco ve ön lisans birincisi Bartın Meslek Yüksekokulu öğrencisi Yeşim Turpçu mezuniyet kütüğüne isimlerini çaktı.

Üniversitemiz lisans ikincisi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu İlayda Karakaya, üçüncüsü Mühendislik Fakültesi öğrencisi Muhammed Musa Kaya olurken; önlisans ikincisi Bartın Meslek Yüksekokulu öğrencisi Akif Yaman, üçüncüsü ise Bartın Meslek Yüksekokulu öğrencisi Okan Yıldırım oldu.

Mezun öğrencilerin hep birlikte kep atmasıyla büyük bir coşku yaşandı. Törene Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı, il yöneticileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
  • Fakültemiz 2023-2024 Yılı Akademik Kurul Toplantısı yapıldı.

  • Fakültemiz Öğrencilerine Ulusal Staj Programı Hakkında Bilgilendirme Yapıldı

  • Fakültemiz Dekanlığında Görev Değişimi

  • Fakültemiz İşletme Bölümü için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

  • Fakültemiz Öğretim Üyelerine Akademik Performans Ödülleri verildi.

  • Fakültemiz Öğrencilerine Oryantasyon Eğitimleri Gerçekleştirildi

  • BAŞSAĞLIĞI

  • Öğretim Elemanımız 2023 Emerald Literati Ödülleri'nde Üstün Hakem Ödülü Kazandı

  • Fakültemiz Mezunu Kaymakamlık Sınavında Başarılı Oldu

  • TÜBİTAK Proje Başarımız