Fakültemiz Mezunlarının KPSS Başarısı

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları ÖSYM’nin yapmış olduğu Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre yapılan değerlendirmede Üniversite ve bölüm bazında yayımlanan başarı listelerinde üst sıralarda kendine yer buldu.

ÖSYM’nin açıkladığı KPSS 2016 yılı başarı istatistiklerine göre fakültemizde bulanan İşletme, iktisat, siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümleri alan testinden aldıkları puanlar ile üst sıralarda yer aldılar.
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü alan testi sınavında Türkiye genelinde 19’uncu, İşletme Bölümü 48’inci, İktisat Bölümü ise 55’inci oldu. 2008 yılı ve sonrasında kurulan üniversiteler sıralamasında da alan testi bazında İktisat Bölümü ise 2’inci, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 3’üncü, İşletme Bölümü 5’inci,  oldu. Bölge Üniversiteleri arasında da üst sıralarda yer alan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi,  alan testi başarı sıralamasında tüm bölümleri ile ilk 2’de yer aldı. Başarı istatistikleri incelendiğinde 2012 yılında ilk mezunlarını veren İktisat Bölümü başarı sıralamasını her yıl olduğu gibi 2016 yılında da yukarılara taşıdı.
  • Fakültemiz Öğretim Üyesinin Projesi TÜBİTAK ARDEB Covid-19 kapsamında kabul edildi

• Üniversitemiz Senatosu, Pandemi sürecine dair yeni kararlar aldı

• Üniversitemizde ilk çevrimiçi ara sınavlar başarıyla tamamlandı

• Üniversitemizin ‘Uzaktan Eğitim’deki başarısı

• Fakültemiz, Fakülte Kurulu toplantısını uzaktan yapıyor.

• Üniversitemizdeki toplantılar video konferans yoluyla yapılıyor

• Üniversitemiz bünyesindeki ‘Sanal Kütüphane’ ile milyonlarca yayına erişmek mümkün

• Üniversitemiz Rektörü Uzun, şehitlerimiz için başsağlığı mesajı yayımladı

• İİBF Dergimiz En Etkili Yayınlar Arasında