Öğretim Üyemiz Bilişim Teknolojileri ve İletişim Çalıştayına Katıldı

TÜBA tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) iş birliği ile düzenlenen “Bilişim Teknolojisi ve İletişim: İnternet ve Toplumsal Etkileri Çalıştayı” 8 Şubat 2020 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi’nde (BÜ) gerçekleştirildi.
BÜ Rektörlük Konferans Salonu’nda başlayan olan Çalıştay’ın açılışı; T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, T.C. Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necdet Ünüvar, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, TÜBA Asli Üyesi BÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan tarafından yapıldı.
Çalıştayda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kacır, Türkiye'nin 83 milyonu aşan nüfusunun yüzde 72'sinin internet kullanıcısı, yüzde 63'ünün aktif sosyal medya kullanıcısı olduğuna işaret etti.
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin milli teknoloji adımlarını hızlandırmasını sadece ekonomik gelişmişlik açısından değil, dünyayı yeniden adalet ve merhamet değerleriyle buluşturma ödevi açısından da önemli bulduklarını ifade etti.
Sosyal medyanın daha önce birbirlerinden izole olarak yaşamını sürdüren toplulukların etkileşime geçerek etki düzeylerini artırabilmelerine imkan sağladığını belirten Kacır, sağladığı faydaların yanı sıra çeşitli sorumlulukları ve sorunları da beraberinde getirdiğini söyledi.
  • Fakültemiz Öğretim Üyesinin Projesi TÜBİTAK ARDEB Covid-19 kapsamında kabul edildi

• Üniversitemiz Senatosu, Pandemi sürecine dair yeni kararlar aldı

• Üniversitemizde ilk çevrimiçi ara sınavlar başarıyla tamamlandı

• Üniversitemizin ‘Uzaktan Eğitim’deki başarısı

• Fakültemiz, Fakülte Kurulu toplantısını uzaktan yapıyor.

• Üniversitemizdeki toplantılar video konferans yoluyla yapılıyor

• Üniversitemiz bünyesindeki ‘Sanal Kütüphane’ ile milyonlarca yayına erişmek mümkün

• Üniversitemiz Rektörü Uzun, şehitlerimiz için başsağlığı mesajı yayımladı

• İİBF Dergimiz En Etkili Yayınlar Arasında